פוטנציאל האנרגיה היבשתי
ישראל ממוקמת במזרח הים התיכון, "מחוז" הכולל גם את שקע הלבנט. הגבול המערבי של המחוז הוא הרכס הימי של "הר ארטוסטנס", שבשוליו, מול מצרים, נמצא לאחרונה שדה הגז הימי הגדול בים התיכון – שדה "זוהר". הגבול המזרחי הוא שבר התזוזה של שקע ים המלח, שהזיז את עבר הירדן צפונה, כ-105 ק"מ, לעומת הצד המערבי של השקע.
מזרח הים התיכון הוא "מחוז של נפט וגז" עם שכבות מכילות נפט וגז בים וביבשה, החל מתקופת הפרם העליונה, לפני כ-250 מיליוני שנה ועד לתקופת הפליאוקן לפני כ-5 מיליוני שנה.
קידוחים ומחקרים שנעשו בשנים האחרונות, מראים שיש סיכויים טובים למציאת מאגרי נפט וגז גדולים, בשכבות ומבנים עמוקים, באזורי היבשה, שטרם נקדחו. השכבות והמבנים האלה דומים, אם לא זהים, לשדות הנפט בשכבות הטריאס באזור פלמירה בסוריה, ולמאגרי הגז העצומים בשכבות מגיל פרם עליון במפרץ הפרסי.
במהלך 50 השנים האחרונות נקדחו באזורי היבשה בישראל כ-450 קידוחי נפט וגז, רוב הקידוחים נקדחו לשכבות רדודות ולמבנים גיאולוגיים צעירים בנגב, באזור ים המלח ובדרום שפלת החוף.

על סמך בדיקה וניתוח הממצאים שנחשפו בקידוחים, החליטה שותפות גלוב להתרכז בשכבות ובמלכודות הנפט והגז העמוקות שכמעט ולא נקדחו במרכז, ולא נקדחו כלל בצפון ישראל.
רישיונות שותפות גלוב, במרכז וצפון ישראל, מצויים באזורים המבטיחים ביותר למציאת נפט וגז בשכבות העמוקות.